Registreringen för VM i smide 2024 nu öppen

WCB NEWS rapporterar att anmälningar till Världsmästerskapet i smide 2024 nu är välkomna fram till den 1 maj. Tävlingen, som väntas samla några av världens främsta smeder, kommer att äga rum i Calgary, Alberta, den 3 september 2024.

Registrering

Calgary

18011 Spruce Meadows Way SW, Calgary, Alberta, Canada T2X 4B7

Arrangörerna uppmanar alla intresserade smeder att skicka in sina registreringar senast den 1 maj. Efter detta datum kommer en noggrann genomgång av ansökningarna att genomföras för att avgöra vilka som är mest kvalificerade för att tävla på världsnivå. Det är därför av yttersta vikt att deltagarna fyller i avsnittet ”Berätta om dig själv” noggrant, där fokus kommer att ligga på tidigare prestationer inom hovslageribranschen.

Annons av deltagare

De som blivit utvalda att delta i tävlingen kommer att tillkännages den 10 maj. För att registrera sig, besök ”Kalender”-sidan och leta efter evenemanget ”2024 Blacksmith World Championships” för mer information och registreringsinstruktioner.

Senaste datum för registrering

Observera att sista dagen för att registrera sig till detta prestigefyllda evenemang är den 19 juli 2024. Detta ger smeder från hela världen chansen att säkra sin plats och möjlighet att visa upp sina färdigheter på en internationell arena.

Om tävlingen

VM i smide 2024 utlovar att bli en spektakulär händelse där talanger inom smide och hovslageri från olika länder kommer att samlas för att tävla och dela med sig av sina kunskaper och innovationer. Calgary, med sin rika historia och starka kopplingar till smideskonsten, utgör en perfekt bakgrund för detta globala evenemang.

Ta dig till Calgary

Bästa sätten att flyga från Sverige till Calgary för VM i smide

Att delta i VM i smide 2024 kräver att man planerar sin resa väl. För de som reser från Sverige till Calgary finns det flera alternativ för att göra resan så smidig och bekväm som möjligt.

Direktflyg vs Mellanlandningar

För närvarande finns det inga direktflyg mellan Sverige och Calgary, vilket innebär att resenärer bör förbereda sig på minst en mellanlandning. Vanliga transitpunkter inkluderar europeiska hubbar som London Heathrow, Frankfurt och Amsterdam Schiphol samt kanadensiska städer som Toronto eller Vancouver.

Att välja flygbolag

En rad internationella flygbolag erbjuder flygningar med mellanlandningar från Sverige till Calgary. Det är värt att jämföra priser och flygtider mellan olika flygbolag som Air Canada, British Airways, Lufthansa och KLM för att hitta det alternativ som bäst passar dina behov och budget.

Boka i god tid

Med tanke på evenemangets popularitet är det klokt att boka din flygresa så tidigt som möjligt. Detta ger dig inte bara fler valmöjligheter när det gäller flygtider och priser, utan du kan också dra nytta av tidiga bokningsrabatter.

Packningstips

När du packar för resan, kom ihåg att ta med all nödvändig utrustning för smidetävlingen samt lämplig klädsel för den varierande septemberklimatet i Calgary. Det är även en bra idé att kontrollera ditt flygbolags bagageregler för att undvika överraskningar på flygplatsen.

Ankomst till Calgary

Vid ankomsten till Calgary International Airport (YYC) finns det flera transportalternativ för att ta sig till ditt hotell eller evenemanget. Calgarys kollektivtrafiksystem erbjuder bussar och tåg som kan vara ett prisvärt alternativ, men taxi eller rideshare-tjänster kan vara mer bekväma för att transportera tung utrustning.

Hotellalternativ i Calgary

Calgary erbjuder ett brett utbud av boendealternativ för besökare, från lyxiga hotell till budgetvänliga vandrarhem. I stadens centrum hittar man välkända kedjor som Fairmont Palliser, som kombinerar historisk charm med modern lyx, och Calgary Marriott Downtown Hotel, känt för sin service och bekvämligheter. För de som söker mer prisvärda alternativ finns Hotel Arts, som erbjuder en unik konstnärlig inramning och ligger nära många av stadens sevärdheter. Även budgetresenärer kan hitta bekväma vistelser på platser som HI Calgary City Centre Hostels, som erbjuder både privata rum och sovsalar. Oavsett budget och preferenser, kan besökare lätt hitta ett boende i Calgary som passar deras behov under vistelsen för VM i smide.

Kom ihåg att boka i god tid, rummen brukar bli fulla.